Slægtens og Historiens dag 2024

Lørdag den 2. november er det Slægtens og Historiens dag. Det er Slægts- og Lokalhistorisk Forening i Frederikshavn, der står som arrangør og vi stiller selvfølgelig op med en stand.

Kig forbi til en snak med forskellige lokalhistoriske foreninger fra området heromkring og hør de spændende foredrag. Herunder finder du den officielle invitation.

Vi ses vel ?
/Jeppe

Slægtsforskning

Vi vil gerne tilbyde hjælp til at finde dine forfædre, måske lave slægtstavle.

Hjælp til at søge i Kirkebøger, Folketællinger og Arkiv.dk

Vi mødes hver anden torsdag fra kl. 14 til 16 i perioden 3. oktober 2024 til 28. november 2024

Første gang er den 3. oktober og vi mødes i Arkivets lokaler på Strandby Skole, Skolevej 2 indgang inderst til venstre i skolegården ved siden af hovedindgangen.

Det er gratis at deltage.

Medbring din egen bærbare PC 💻🖱

På gensyn.

Med venlig hilsen

Elling Sogns Lokalhistoriske Arkiv.

Nyt liv på Ellinggård

Sakset fra kanalfrederikshavn.dk 18.09.2024:

Flaget var hejst, der var kaffe og kage stillet frem, og borgmester Birgit S. Hansen var inviteret til at afsløre en flot informationstavle ved Ellinggård. De frivillige mødte op, og alle var klar til en symbolsk markering af, at nu begynder arbejdet med renoveringen af den historiske gård i Elling.

Der er nu sat flotte bannere op ved vejen gennem Mariendal og så den mere detaljerede baggrund opstillet ved indgangen, hvor man kan læse nærmere om det spændende projekt.


Borgmesteren mødte op iført flot borgmesterkæde og gummistøvler, eftersom hun skulle forcere det fugtige høje græs omkring gården, som frivillige dog havde slået i dagens anledning.

Danmarks Kulturarvs direktør og initiativtager til renoveringen Knud Erik Jørgensen bød velkommen, fortalte om projektet og glædede sig over det hidtidige samarbejde med kommunen og håbede på samme smidighed og velvilje i fremtiden.


I sin veloplagte velkomsttale fortalte borgmesteren om den ærefrygt, hun følte, da det var første gang, hun betrådte selve Ellinggårds matrikel, og hun fornemmede historiens vingesus. Hun glædede sig over, at den smukke bygning endelig kommer under kærlig behandling, men følte også tristhed over, at det var kommet så vidt i forfaldet. Danmarks Kulturarv, de mange frivillige og støttegruppen fik flotte ord med på vejen om betydningen af deres engagement. Uden dem gik det ikke.


Borgmesteren blev vist rundt i den medtagne bygning af Knud Erik Jørgensen og Mogens Damm fra styregruppen, og i mellemtiden blev de frivillige organiseret i forskellige arbejdsgrupper af Kurt Berg Larsen, Egon Svendsen og Kurt Kristensen, ligeledes fra styregruppen. Der er nu fire grupper etableret, der skal tage sig af haven, af oprydning, af afdækning og PR, salg af folkeaktier og sponsorarbejde. I hver gruppe fandt man en tovholder.


– Stemningen var fin, vejret var med arrangementet, kagerne var gode, og arbejdet kan nu begynde. Det er en langvarig proces, inden selve restaureringen kan igangsættes, men forarbejdet begynder nu. Det bliver godt at komme i gang, siger Mogens Damm.

En Proppet Præstegård

En dejlig aften i Jerup Præstegård…

Cirka 50 tilstrømmende tilhørere nød sammen en hyggelig aften i forbindelse med Jerup Menighedsråds sognearrangement ‘Spis, Syng og Snak’ den 5. september.

Sognepræst Peter Thøgersen og Co. havde disket op med gode sange fra Højskolesangbogen, god mad fra Elling Slagter og gode lokale anekdoter og røverhistorier fortalt af Jens Ole Jensen, Klitten og så kan det jo heller ikke gå helt galt.

Vi på arkivet lykkedes også med at få 2 nye medlemmer og velkommen til jer

/Jeppe