Efterårsforedrag i Jerup

Godt 30 fremmødte og spændte tilhørere blev godt underholdt af en engageret og vidende Kjeld Christensen, som tog os igennem både A. P. Gaardboe’s og Jørgen Wendelboe Larsen’s liv og levneder hver for sig og især også deres fælles oplevelser.

I parallel hørte vi om selve Gårdbogård, Danmarks nordligste herregård – og som Kjeld kunne pointere samtidig også både Danmarks ældste herregård og Danmarks yngste herregård (hvis man ikke lægger for meget vægt på at det har været forskellige byggerier igennem tiderne).

Gårdbo Sø kom også under lup og vi blev underholdt med Wendelbo Larsen’s kvaler med at finde en race af køer, som ikke sank ned og sad fast i hans nydrænede søbund. Han endte som bekendt med at finde og introducere Jersey-køerne til Danmark som den første. Køerne blev sejlet til Fladstrand og gennet op af stranden næsten til Ålbæk og derefter ind i landet til deres nye levested ved Gårdbo.

I pausen var blev der serveret hjemmelavet lagkage, kaffe og pebernødder og snakken gik godt. Afslutningsvis var der tid til spørgsmål og med stor spørgelyst afsluttedes efterårsforedraget i Jerup Præstegård.

/Jeppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *