Et propfyldt Borger- & Kulturhus

Med et propfyldt Strandby Borger- og Kulturhus afholdt vi vores traditionelle ‘Efterårsforedrag’, hvor Museumsinspektør Jan Hammer Larsen guidede os godt og grundigt rundt i den tidlige del af Strandby og omegns historie.

Vi blev gjort meget klogere på de forskellige fund i området, som beviser at der ‘fra Arilds tid’ har levet mennesker her, helt ude på den yderste yderkant af den dengang allernordligste del af det, vi kender som Danmark idag.

Vikingetiden, Middelalderen og Renæssancen – det hele fik en gennemgang – Hekseafbrændinger, Strandbyskatten,Tordenskjold og Østersfiskeri…Jo der var noget for enhver smag.

Da det fine foredrag afsluttedes hen på aftenen med spørgsmål og svar stod årstalstælleren ca. på 1840 og med den ‘Cliffhanger’ åbnedes der i den grad mulighed for at holde yderligere rundture i områdets historie med materiale fra den nyere tid. Den tid hvor byer og erhverv blev mere genkendelige med vores nutidige øjne, men også hvor krige og anden elendighed forsøgte at bremse udviklingen.

/Jeppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *